Individuele therapie

Individuele systeemtherapie
Antroposofische psychotherapie
Haptotherapie

Individuele therapie

Je bent welkom voor een individueel therapie- of begeleidingstraject. Dat kunnen we op verschillende manieren vormgeven. Afhankelijk van jouw hulpvraag, behoeften en verlangen kijken we samen wat het beste past.
Soms lopen verschillende vragen door elkaar, is het niet zo helder waar je nu precies vastloopt of wil je graag onderzoeken waarom je niet lekker in je vel zit. Dan onderzoeken we samen wat kan helpen om meer helderheid te krijgen over wat je nodig hebt.
Ik werk op maat en sluit aan bij jouw behoeften. Het is jouw hulpvraag en jouw proces. Ik ondersteun je graag in het ontdekken van wat jou verder kan helpen en weer moed en vertrouwen geeft om zelf verder te gaan.

Aanmelden voor een individueel traject is passend als je behoefte hebt aan een reis naar binnen, ontdekken wie je zelf bent, hoe je geworden bent wie je nu bent en en hoe je verder wilt.
Ook wanneer je tegen problemen aanloopt, zoals angsten, paniek, stemmingsproblemen, chronische lichamelijke klachten die maar niet over gaan, problemen of ingrijpende ervaringen die je niet goed verwerkt krijgt kun je bij mij terecht.
Of wanneer je merkt dat je vastloopt omdat je je uitgeblust voelt, niet meer goed in beweging kunt komen, het gevoel hebt dat het niet meer stroomt.
Wanneer je merkt dat je worstelt in relaties met anderen, het moeilijk of spannend vindt om je te binden en/of angst ervaart om verlaten te worden kun je bij mij terecht. Mogelijk voel je je eenzaam of buitengesloten, onbegrepen, niet gehoord en gezien en wil je onderzoeken hoe dit zo gekomen is. We gaan samen op zoek naar hoe je vertrouwen in de relaties met anderen kan groeien en hoe je meer verbinding kunt ervaren met de mensen om je heen.

Het vinden van een voor jou passende therapievorm en een goede match met een therapeut of coach kan een proces op zich zijn. Dat weet ik uit eigen ervaring. Er zijn zoveel vormen van therapie en hulp, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet als je op zoek bent naar hulp of een steuntje in de rug voor jezelf.
Wat is dan de juiste stap of weg?
Daar gaan we samen naar op zoek. Ik steun en help je waar mogelijk, samen vinden we wel een weg.
Hoe dan?
In mijn werk met jou laat ik me inspireren door het systeemtherapeutisch gedachtengoed, antroposofische psychotherapie en haptonomie.
En als er anders of meer nodig is, dan denk ik graag met je mee wat passend zou kunnen zijn voor jou. Ik heb een groot netwerk van deskundige collega’s om me heen, die allen op hun eigen manier therapeutisch werken of begeleiden en met wie ik graag samenwerk of naar wie ik je kan doorverwijzen, om jou verder te helpen, als dat passend en zinvol lijkt.